top of page
Stuen og utsikten! Lys Nordisk stil.jpg
Modell Bergtatt, Malm, utvendig.png

Uvdal Compact Lodge

Velkommen til Uvdal Compact Lodge, øverst i Uvdal skisenter! Ski in Ski out!

Vi har gledet oss enormt til å kunne vise frem dette miljøvennlige, innovative og nye hyttekonseptet- som vi tror er første gang som lanseres som helt hyttefelt i Norge!

Beliggenheten på kanten av storslåtte Hardangervidda, gir mulighet for fantastiske naturopplevelser sommer som vinter. Her får du direkte tilgang til alpint, langrenn, fotturer, jakt og fiske. 

Vi løfter på plass, ferdige hytter som settes skånsomt på påler i terrenget. Vann, avløp og tekniske installasjoner går i isolerte kasser under plankestien- oppå bakken, frem til hytten fra veien.
Vi har satset på felles carport slik at bilen står trygt mot vær og vind og eget opplegg for elbil-lader. Her er også plasser til gjesteparkering. Ved at hyttene løftes på plass og er ferdig produsert på fabrikk, så gis vi en mulighet til svært kort byggetid. Når prosjektet er byggestartet, så vil vi kunne tilby overtagelse av ny hytte, med stilen du har valgt- 10 uker etter kontrakt er skrevet! 

For oss er tanken på at vi ikke ødelegger naturen, noe av det vi liker aller best ved dette konseptet. Tradisjonell hyttebygging i dag, harver opp naturen og ødelegger for alltid. Når du får se skogbunnen hvor våre hytter skal stå, så vil du raskt forstå hvorfor dette er viktig for oss. Det er utrolig vakkert. 

I tillegg så har vi valgt å legge oss høyt på miljøprofil, alt er kortreist og lokalt, vi bruker kun produkter fra Numedal og håndtverktjenester fra Uvdal. 
Når du får se området som er planlagt for dette konseptet- helt øverst i Uvdal Skisenter og på randen til mektige Hardangervidda, så vil du bli tatt av hvor utrolig vakkert - men også sårbart dette området er. Det å kunne vri oppføring av hytter til å spille på lag med naturen på denne måten er noe vi håper mange flere utbyggere vil følge oss på de nærmeste årene. 

EXT_01_Vinter.jpg
INT_01_Lys variant.jpg
INT_01_Lys variant.jpg

Beskrivelse av hytta på 54 kvm BRA

Moderne design, høy miljøfaktor og lavt energiforbruk.

Denne hytta som er designet av Logg Arkitekter, er på 54 kvm BRA.

Vi har valgt å gi hytta ekstra høyde under taket samt at alle vinduer har 2,4 meter høyde for å gi ekstra romfølelse og lys. Hovedsoverom er lagt i østre del av hytta - med stort panorama vindu for å kunne ta inn den fantastiske utsikten utover hele Uvdal. Du har et smalt vindu i tillegg som også gir gjennomgående lys og mulighet for lufting. Videre har du en gang utenfor soverommene som har plass til stor garderobe-løsning.

Vi har slagdør inn til hovedsoverom og skyvedør inntil mindre soverom og bad. Det minste soverommet har god plass til køyeseng og vinduet fra gulv til tak gir godt lys og utsikt. Badet har baderoms-innredning med vask og benkeplate over vaskemaskinen. Det er vegg-hengt wc og dusj med fliser og glassdører som kan slås inn som gir en plassbesparende effekt. Bak badet er det teknisk rom med alt som hytta trenger for å fungere. Vi har plassert varmepumpen over åpningen inn til sove-avdelingen slik at man får den sentrert i hytta og slipper den på veggen i stuen. Med gulvvarme i gangen og på bad i tillegg til varmepumpe, vil hytta oppleves lun og varm.

Stuen har vi brukt mye tid på da vi synes det er viktig at det kommer mye lys inn, og at man kan utnytte panorama-utsikten disse hyttene har, maksimalt. Vi har valgt et større vindu mot syd og også ekstra vindus-felt ved siden av doble glassdører ut mot terrassen på vestsiden for å slippe inn den vakre ettermiddag og kveldsolen. Hytta ligger øverst i ett skianlegg og de ligger jo alltid i nordvendt fjellside for å kunne bevare snøen lengst mulig i anlegget. Ved å plassere vinduer slik vi har gjort- i tillegg til at hyttene våre ligger svært høyt, så vil vi kunne oppleve både solrikt terrasse og godt lys inn i hytta i tillegg til den vakre utsikten.

Hytten har en utvendig bod der ved og ski kan oppbevares. Vi behandler den med jernvitrol som gir en grå patina og - som er vedlikeholdsfri. Du slipper altså å planlegge beising av hytten for all fremtid. 

Ved dette spiller vi på lag med naturen og gir hyttene mulighet til å blande seg fint inn med den vakre, lave bjørkeskogen som er i området. 

Som tilvalg har vi også et helt nytt konsept for solceller. Ved å installere dette vil ca 1/2 av forventet strøm- forbruk i året, betjenes med strøm fra eget anlegg. Kombinert med topp moderne luft til luft varmepumpe, som i seg selv er energibesparende, vil du ha god komfort inne i hytten, hele året, til en rimelig pris. 

For tillegg i pris kan stuen økes i bredden slik at den blir ca 8 kvm større og da blir også inngangspartiet mer overbygget. Hytten blir  da på totalt 64 kvm. BRA. Kontakt oss for mer informasjon om dette.

 54 kvm BRA Lys Nordisk stil

54 kvm BRA, Mørk Lodge stil

Salgstrinn 1

Salgstrinn 1 består av 7 hytter som har tilgang til to skiløyper, den ene heter Slafenløypa og er en grønn løype som går på oversiden og østsiden av hytta. På vestsiden kan du kjøre ut i blå skiløype. De ligger helt øverst i feltet som nå skal for salg. Disse vil ha felles carport med hver sin biloppstillingsplass der i tillegg til at de deler på 4 gjesteplasser i samme carport. Ved at vi vil bevare terrenget mest mulig så går infrastruktur i veien og for å dempe carporten så kommer den med torvtak. Når du ser ut av din hytte her, så vil du ikke se en bil, da taket på carporten, som er på nedsiden av hyttene, går i ett med terrenget. 

Overtagelse av disse første hyttene vil antagelig kunne skje sommer 2024. Vi må opparbeide infrastruktur så fort snøen går og vi har solgt det vi trenger for å gjøre dette. Planen er å påbegynne dette arbeidet i mai slik at vi kan få løftet de solgte hyttene på plass så fort det lar seg gjøre. 

Adresse er Viddevegen 546-550

Beliggenhet Uvdal - øverst i Numedal! 


Uvdal. Uoppdaget. Uberørt. Unik.
Uvdal har ikke valgt slagordet: ”tettere på naturen” for ingenting – her har du alt naturen har å by på rett utenfor døren, sommer som vinter. Gå tur på endeløse Hardangervidda, stå på ski i nypreparerte løyper eller besøk ulven på Langedrag!
Ved foten av mektige Hardangervidda, øverst i Numedal, ligger Uvdal Skisenter. For de av oss som verdsetter god plass og flyt i skiopplevelsen, er det få bedre alternativer på Østlandet som i tillegg tilbyr et variert spekter av alpinmuligheter. Uvdal Skisenter har alt fra brattheng til slake lange løyper, ny terrengpark og en av Norges beste steder for løssnøkjøring.
Ønsker du å gå på langrenn er mulighetene uendelige. Uvdal er ett vinterparadis med over 500 km langrennsløyper både på vidda og nede i dalen. Du kan velge deg nyoppkjørte løyper eller kjøre bilen noen minutter inn Jønndalen til Solheimstulen, og få opplevelsen av Hardangervidda for deg selv i fjellene som åpner seg der. Innen 15 minutters avstand vil du kunne bedrive aktiviteter som isfiske, hundespann, vinterpaintball, kjelkekjøring, snøscootersafari, rafting og mye mer.
 
Uvdal har enda mer å by på: Fjellmatfestival, Middelalderuke, Numedalsrally, Uvdal Games, Stavkirke og bygdetun samt Villreinfestival for å nevne noe. Et skikkelig samlingspunkt er det blitt på Vasstulan som har en hyggelig interiørbutikk. Her har de også en kafe og en restaurant med sjenkebevilling. De har takeaway og vil du ha gjester som overnatter annet sted kan de gjøre det her.
 
Uvdal Skisenter har satset stort over flere år, med nå nybygget afterski og restaurant midt i bakken i den flotte Lavoen.
Uvdal Compact Lodge ligger helt øverst i alpinsenteret- helt på kanten til vidda, der stjernehimmelen i vinternatten er magisk. Her har du ikke forstyrrende by-lys som ødelegger men opplever en klar himmel med utallige lag med stjerner!
Skiringen eller U-ringen som den heter, er nå realisert med en kulvert under riksvei 40, og binder begge sider av dalen sammen til skikjøring. En langsiktig plan og enorme investeringer viser seg og løfter Uvdal til noe av det beste hytteområdet Norge har å by på. Du kan nå stå på ski på begge sider av dalen og kommer opp i to forskjellige heis-systemer. Det er moderne i Uvdal, men likevel- det er hyttefølelse her.
 
Uvdal med Jøndalen og Dagalifjell har en helt egen stemning å by på. Alle årstider har noe eget og den ekte, norske urørte naturen finner du her. Når du da også vet at det svært sjelden er kø opp i Numedal når du skal til/fra hytta, og du slipper mengden av tungtransport mot deg på veien, ja da er det enkelt å reise på hytta.
Uvdal har den koselige Fjellbutikken ved avkjøringen til Imingfjell, her får du et godt utvalg så du må ikke til Rødberg eller Dagali/Geilo for å handle. Bygda har vært utrolig flinke til å satse på å skape gode arrangementer om det er afterski eller en bedre middag, alt får du her. Du kan ringe og bestille ferdig mat levert på hytta, du kan få hjelp til alt du måtte drømme om.

Uvdal er en inkluderende fjellbygd med flinke folk som har dype røtter her og som har det til felles at den ekte naturopplevelsen er noe de ønsker å dele med deg. Alt det overnevnte er grunnen til at du skal kjøre en time lengre for å komme på hytta, råskapen disse fjellene kan by på får du ikke nærmere byen. Du kan velge å være alene, med noen få, eller delta i et velutviklet sosialt liv som finnes her. Uvdal er uoppdaget, uberørt og unik!